Världens ovanligaste hotell

Om du letar efter en ovanlig och unik hotellupplevelse har du tur. Det finns några verkligt märkliga och bisarra hotell som kommer att göra din vistelse oförglömlig. Från ett hotell helt gjort av is till fängelsen – vi har samlat världens mest ovanliga och intressanta hotell. Så om du känner dig äventyrlig, kolla in något av dessa oväntade boenden!

Bo i ett fängelse

Det här hotellet i Boston var en gång ett fängelse! The liberty har renoverats helt och hållet och är nu ett lyxhotell, men några av de ursprungliga funktionerna har behållits. Du kan bo i en cell som förvandlats till ett rum eller äta på det före detta fängelsets innergård. Om du är ute efter en ovanlig hotellupplevelse, så det här är platsen för dig!

Kapselhotell

Nästa punkt är inte bara ett hotell, utan en typ av hotell som är vanligt i Japan och andra delar av Asien. De började med att många affärsresande behövde billigt boende där utrymmet inte var så viktigt. Utifrån detta föddes kapselhotellen! Du kan bo i en egen liten kapsel, som vanligtvis har TV och radio. Vissa har till och med Wi-Fi nu. Många kapselhotell har bra bekvämligheter eftersom kapselrummen är små. Ofta finns det ett stort gemensamt kök och stora fräscha badrum. Kapselhotell är ofta en bättre alternativ till hostels och vandrarhem eftersom du fortfarande har möjlighet att låsa in dig om natten.

Ishotellet

Icehotel i Sverige är ett av de mest unika hotellen i världen. Det är helt och hållet gjort av is och snö och har till och med en isbar där du kan njuta av en cocktail. Hoteller har inspirerat liknande hotell över hela världen, men om du vill uppleva originalet ska du åka till Jukkasjärvi!

Om du letar efter något lite varmare det finns också en sommarversion av Icehotel som är helt gjord av trä.

Fyren

Corsewall Lighthouse Hotel i England är en ombyggd fyr som har utsikt över havet. Det är den perfekta platsen att bo på om du vill ha fantastisk utsikt och lite lugn och ro. Hotellet har restaurerats omsorgsfullt och har alla moderna bekvämligheter du behöver, men det har fortfarande kvar sin ursprungliga charm. Det är det perfekta stället för dig som vill uppleva naturen, eller om du hellre vill vara någonstans ostört för att skriva dina memoarer (som muminpappan!).

Där har du några av världens märkligaste och mest ovanliga hotell. Om du känner dig äventyrlig, varför inte kolla in något av dem? Du kommer garanterat att få en oförglömlig vistelse!