Planera sommaren i naturen – på landet eller i stan

För att verkligen kunna slappna av under semestern, kan det vara en god idé att planera i förväg. Då slipper du stressen av att behöva ta beslut på stående fot i sommarvärmen. I Sverige kan du välja mellan en stor mängd häftiga naturupplevelser – och vissa av dem behöver du inte ens åka ut på landet för att kunna njuta av! Paddla kajak går till exempel alldeles utmärkt mitt inne i stan.

I Stockholms innerstad har du tillgång till vacker natur precis runt knuten. Staden är full av vatten och lugna farleder där det är perfekt att ta en härlig tur i kajak. Du kan till exempel paddla runt Stora och Lilla Essingen, eller mellan Stadshuset och Skanstullsbron. Du som vill veta mer om vilka möjligheter det finns för att hyra kajak i Stockholm kan till exempel gå in på https://www.soderkajak.se/kajak/uppblasbara-kajaker och läsa vidare. Det kan finnas anledning att hyra kajak för en kortare provtur innan du ger dig ut, så du lär dig grunderna i lugn och ro.

Bra att tänka på inför en vecka i naturen – paddla i City eller i skärgården

För att få en så bra upplevelse som möjligt kan du lägga upp en tydlig rutt innan du ger dig iväg. En uppblåsbar kajak är lätt att frakta med sig på skärgårdsbåtarna, så du behöver inte känna dig begränsad till Stockholms inre farleder. Även skärgårdsöarna bjuder fin paddling.

Oavsett om du väljer att stanna i stan och paddla runt i Mälarens bräckta vatten eller om du vågar dig ut mot Stockholms skärgårds vilda hav finns det några saker du behöver tänka på inför din vecka i naturen.

  • Håll koll på sjörapporten – kajakpaddling i full storm rekommenderas ej.
  • Packa mer matsäck än du tror – sjön suger!
  • Ta med en extra uppsättning kläder – och packa dem vattentätt.

Billig semester i Stockholm – planera in gratis nöjen

I dag tänker många lite extra på ekonomin inför semestern. Mycket dyra semesternöjen får ofta stå tillbaka till förmån för prisvänligare alternativ. Du som stannar i Stockholm har goda möjligheter att kombinera naturupplevelserna från kajaken med några av de gratis nöjen som staden erbjuder varje sommar.