Så hittar du den bästa sommarbåten

Att susa fram på vattenyta i en båt är en känsla av frihet som är svår att få på land. Du kan åka till ställen dit människor utan båt inte tar sig. Men för att du ska kunna göra alla härliga båtaktiviteter behöver du hitta en bra båt.

För att din båtdröm ska bli sann är det viktigt att du hittar det rätta objektet för dig. Det finns många båtar att köpa och det kan vara svårt att välja. Men att köpa båt hos Ryds är en bra idé om du letar efter en riktigt bra båt som håller vad den lovar. Det är båtvärldens modernaste båttillverkare och Ryds fokuserar på säkerhet och kvalité men även miljön. Med deras nytänkande design och innovativa lösningar får du en båt som du aldrig kunnat drömma om att ha.

Perfekt sommaraktivitet att åka båt

Att åka ut med båten är en perfekt sommaraktivitet. Exempelvis kan du åka och bada precis var du vill och det är en aktivitet som passar både vuxna och barn. En stor fördel med att ha en egen båt är att du kan åka ut och vara helt själv på en ö eller strand. Du slipper helt enkelt trängas med andra.

Gör ett medvetet köp

Det är många som impulsköper en båt men det brukar sällan sluta bra. Du behöver fundera över vad du vill göra med båten och hur stor den ska vara. Det är ditt behov som styr valet. Fundera även över hur mycket tid du vill lägga på underhåll och om båten ska fungerar för flera olika ändamål. Exempelvis är det många som vill både kunna fiska med båten men även använda den för olika vattensporter.

Tips att ta med dig inför båtköpet:

  • Ta reda på dina behov.
  • Fundera över vad du vill kunna göra med båten.
  • Kontrollera att du har råd att äga båten du vill ha.

Tryggare att köpa ny båt

Om du inte bestämmer dig för att köpa en ny båt behöver du vara extra uppmärksam. En begagnad båt kan vara stulen vilken innebär en del problem för dig om du köper en sådan. Begagnatmarknaden har vuxit i och med att intresset för båt blivit större vilket innebär att fler bedragare hittar dit. Om du däremot köper din båt av en auktoriserad båthandlare är du tryggare, köpet omfattas då av konsumentköplagen.