De bästa platserna att rida på resan

När det gäller ridning finns det många olika åsikter om den bästa platsen att rida på. Vissa tycker att man bara ska rida på sin egen bakgård, medan andra anser att man ska resa till nya och exotiska platser för att uppleva olika typer av terräng. På denna sida kommer vi att utforska båda sidor av argumentet och hjälpa dig att fatta beslut om var du ska rida din nästa häst!

Island

En av de mest populära platserna att rida på är Island. Detta beror på att Island har några av de vackraste och mest unika landskapen i världen. Dessutom är ju island hem för islandshästar, så om du vill uppleva dem i sitt rätta element är Island bäst. Se bara till att du är förberedd för det kalla vädret!

Australien

Australien är också ett bra resmål för ridsemester. Det beror på att Australien har en mängd olika landskap, från stränder till berg. Dessutom finns det många olika typer av hästar som du kan rida, så du kommer garanterat att hitta en som passar dig perfekt. Se bara till att du är förberedd på värmen! Alternativt att du åker på vår sommar, då har Australien mycket svalare väder.

Italien

I Italiens bergiga regioner här hittar du några av de bästa ridturerna i Europa. Landskapet är hisnande, och hästarna är säkra och erfarna när det gäller att hantera terrängen. Se bara till att du är beredd på det kalla vädret!

 

Argentina

Argentina är ett annat fantastiskt resmål för ridning. Det beror på att Argentina har en mängd olika landskap, från sina pampas (gräslandskap) till bergiga regioner och stränder. Visste du att Argentina har sin egen kultur kring cowboys och nomadiska hästmän? De var många under 1700 och 1800-talet och kallades guachos. De är en stolt del av den argentinska kulturen. Så om du vill uppleva äkta hästridningskultur är Argentina rätt plats för dig.

Hemester

Kanske lite otippat, men om du gillar att hålla dig nära hemmet är det förmodligen bäst att rida på din egen bakgård. På så sätt är du bekant med området och hästen kommer att känna sig bekväm i sin omgivning. Dessutom kan det vara ett bra sätt att knyta band till din häst! Det finns ridanläggningar i många delar av landet och det är ett bra sätt att få in ridningen i din vardag. Kanske blir det en återkommande aktivitet i ditt liv?

Så var ska du rida din nästa häst? Det beror verkligen på vad du letar efter. Om du vill stanna nära hemmet är det förmodligen bäst att rida på din bakgård. Men om du är ute efter ett äventyr är det bättre att resa till nya och exotiska platser. Oavsett vad du väljer, se bara till att ha roligt.