Det bästa sättet att se Europa: med tåg!

Europa är en stor kontinent med så mycket att se och göra. Om du vill utforska så mycket som möjligt av den är det bästa sättet att göra det att åka tåg! Med detta transportsätt kan du resa från stad till stad utan att behöva oroa dig för anslutningar eller trafik. Här kommer vi att diskutera några av de bästa tågrutterna i Europa och varför de bör finnas med på din reselista!

Paris till Barcelona

Den första rutten på vår lista är tåget från Paris till Barcelona. Denna resa tar dig genom den fantastiska franska landsbygden innan du anländer till den spanska staden Barcelona. Resan tar cirka 12 timmar och det finns massor av saker att se längs vägen. Om du vill uppleva några av Europas bästa landskap är detta tågrutten för dig!

Barcelona till Madrid

En annan bra tågsträcka i Europa är från Barcelona till Madrid. Den här resan tar dig genom den pittoreska spanska landsbygden och kommer fram till huvudstaden Madrid. Resan tar cirka 12 timmar, så det finns gott om tid att luta sig tillbaka och njuta av vyerna. Om du letar efter ett avkopplande sätt att se Europa, så är det här tågrutten för dig!

London till Paris

Om du letar efter en kortare tågresa är rutten från London till Paris perfekt för dig. Resan går genom en tunnel under Engelska kanalen, så en stor del av resan är utan utsikt. Men möjligheten att uppleva både Paris och London på samma resa gör detta till en riktig stjärna när det kommer till tågsemester!

Belgien till Nederländerna till Luxemburg

Det här är en utmärkt tågsträcka för dig som vill se flera länder på en resa. Resan tar dig från Belgien, genom Nederländerna och in i Luxemburg. Både Nederländerna och Belgium har dessutom riktigt bra infrastruktur för cykel, så du kan enkelt ta dig runt utanför perrongerna. Om du letar efter ett sätt att se flera länder på en är detta en riktigt bra semester! Dessutom ligger både Frankrike och Tyskland nära om du vill se ännu fler länder!

Detta är bara några av de fantastiska tågsträckorna i Europa. Om du letar efter ett sätt att se så mycket som möjligt av kontinenten är tågresor det bästa sättet att göra det! Med så många olika rutter att välja mellan finns det säkert en som är perfekt för dig. Så vad väntar du på?